Camping ’t Ravenest is een verborgen paradijs, gelegen in het Veluwse dorp Putten.

Natuur

Vanaf onze camping loop of fiets je zo de mooiste natuurgebieden in.

Ontdek de overweldigende, eeuwenoude beuken in het Speulderbos of de authentieke landweggetjes in het buitengebied en zijn prachtige landerijen. Of wil je misschien liever vogels spotten in het natuurreservaat Arkemheen of even lekker uitwaaien op het strand, of…..?
De nabije omgeving van Parkcamping ’t Ravenest is van alle markten thuis.

Tip! Ontdek het boerenland te voet in Putten. Kijk op Klompenpaden.nl

 

Landgoed Schovenhorst

Dit 170 jaar oude landgoed is een van de mooiste geheimen van Putten. Geniet van een van de themawandelingen over het landgoed, een prachtig uitzicht vanaf de Bostoren of een rondleiding door de befaamde bomentuinen.

Kijk op www.schovenhorst.nl voor meer informatie.

Landgoed Oldenaller

Landgoed Oldenaller is een prachtig landgoed, gelegen tussen Putten en Nijkerk. Het brengt je terug in de tijd. Het is een plek waar rust, natuur en cultuur perfect in balans zijn. Het afwisselende landschap van bossen, houtwallen, beekjes, heidevelden en boerenland – en het zeventiende eeuwse kasteel niet te vergeten – maakt het écht een bezoekje waard.

Kijk op www.natuurmonumenten.nl voor meer informatie & wandelroutes.

Speulder & Sprielderbos

Het sfeervolle Speulder- & Sprielderbos is een ruim 3.000 ha groot aaneengesloten bosgebied en grenst direct aan onze camping. Dit prachtige bos – een van de mooiste, oudste natuurgebieden van Nederland – wordt dankzij de vele kromgegroeide stammen ook wel ‘het bos van de dansende bomen’ genoemd. Een heerlijk gebied om rond te dwalen… En: de ideale plek om – zo tegen de schemering – wild te spotten!

Tip! Neem je fotocamera mee voor de prachtigste plaatjes!

Kijk op www.vvvputten.nl voor de adresgegevens.

Het Solsche gat

Het Solsche gat – een diepe kuil, verscholen tussen de heuvels in het Speulderbos – is omgeven door geheimzinnige sagen en legendes. Volgens een eeuwenoud spookverhaal stond er ooit een klooster, dat in een donkere nacht op geheimzinnige wijze plotsklaps verdween: verzwolgen door de aarde. Naar verluidt kun je er rond middernacht nog altijd het geluid van de klokken en jammerende monniken horen…

Of je de mythe gelooft of niet, het Solsche gat is een walhalla voor natuurliefhebbers: zo vind je er bijzondere flora en heeft de drassige kuil een enorme aantrekkingskracht op kleine amfibieën en wild.

De route naar het Solsche gat vind je op www.routeyou.com.

Drie

Met de monumentale boerderij & restaurant Boshuis Drie als uitgangspunt kun je perfect de sprookjesachtige Speulderbossen ontdekken. Neem je verrekijker mee, want dit natuurgebied is bij uitstek geschikt om wild te spotten: Herten, reeën, wilde zwijnen en vossen… Ze zitten er allemaal. Er zijn ook speciale wildobservatieposten, waar je het wild van dichtbij kunt bekijken. Ook spannend & leuk voor de kids!

En heb je na afloop trek gekregen? Geniet van een huisgemaakt stuk appelgebak of een lekkere lunch/diner bij het Boshuis.

Polder Arkemheen

Ben je een vogelliefhebber? Dan mag een bezoek aan de Arkemheense polder niet ontbreken! In het natuur- en waterrijke gebied tussen Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg strijken jaarlijks duizenden vogels neer. Ganzen, eenden, zwanen, futen… Je kunt het zo gek niet bedenken of ze zijn er te vinden. Voor wandelaars, fietsers, vogelaars en vissers een absolute aanrader!

Tip! Ga eerst eens langs bij het Stoomgemaal Arkemheen.

Waarom ’t Ravenest Putten?

Beleef de Veluwe op z’n best.

  • • Rust, ruimte & vrijheid
  • • Volop privacy
  • • Pure ontspanning

  • • Schitterende natuur
  • • Veelzijdige omgeving
  • t’Ravenest - Copyright 2022 / Tekstschrijver: Miranda Adam - Webdesign: Refreshed